Iarna în care ne aflăm este caracterizată prin ninsori abundente, fapt ce conduce la acoperirea carosabilului cu un strat consistent de zăpadă, amplificând astfel disconfortul creat de aglomeraţia de pe străzile Oraşului Otopeni. Eforturile depuse pentru deszăpezire de către Primăria Oraşului Otopeni sunt îngreunate de mai mulţi proprietari de autovehicule obişnuiţi să parcheze „în sufragerie” şi care nu se deranjează să îşi mute maşinile nici atunci când văd pe stradă utilajele de deszăpezire, în schimb au pretenţia ca primăria să rezolve problema curăţării carosabilului, aleilor dintre blocuri şi a trotuarelor.
Trecând peste faptul că în această perioadă spiritul civic ar trebui să îi determine pe oameni să dea o mână de ajutor la îndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuare, concetăţenii noştrii îşi „uită” cu săptămânile maşinile parcate necorespunzător şi de multe ori în zone în care staţionarea este interzisă. Avertizăm pe această cale că lucrătorii Poliţiei Oraşului Otopeni vor sancţiona cu fermitate proprietarii acestor autovehicule.

Că tot a venit vorba despre spiritul civic, s-au înmulţit cazurile de persoane care aruncă gunoiul şi resturi de materiale de construcţii pe unde apucă şi alţii care deversează în stradă apele pluviale şi menajere din subsoluri sau fose, gândindu-se că nu îi vede nimeni şi oricum strada este „a nimănui”!
Vă aducem la cunoştinţă că potrivit articolului 96, aliniatul 1, punctele 15 şi 26 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 – actualizată, privind protecţia mediului, se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei persoanele fizice şi de la 25.000 la 50.000 lei persoanele juridice, nerespectarea obligaţiei de „a nu degrada mediul natural sau amenajat, prin depozitări necontrolate de deşeuri de orice fel”, respectiv de „a nu deversa în apele de suprafaţă sau subterane ape uzate, fecaloid menajere”.

Din punctul de vedere al ordinii publice, magazinele au devenit în ultima perioadă ţintele predilecte ale infractorilor, în special cele care nu au sisteme de alarmă sau supraveghere video. Cazuistica a demonstrat faptul că acolo unde au existat asemenea sisteme, „vizita” hoţilor a însemnat doar o tentativă nereuşită de furt. În toate cazurile, ca de obicei, nimeni nu a văzut şi nu a auzit nimic!
Facem din nou apel să sesizaţi poliţiei orice persoană sau autovehicul suspect, pentru că orice indiciu, chiar dacă la prima vedere poate părea neînsemnat, poate să aibă o contribuţie însemnată la prinderea autorilor oricărui gen de infracţiune.

Agent șef principal Mircea Mârtâcu

Orasul