În luna Martie, liniştită în general din punctul de vedere al ordinii şi siguranţei publice, au avut loc totuşi câteva evenimente negative asupra cărora vrem să atragem atenţia. Unul dintre acestea îl constituie o înşelăciune cu mod de operare mai deosebit, comisă în zona Odăii şi care s-a bazat pe naivitatea unui adolescent. Doi indivizi ce se deplasau cu un autoturism cu volan pe partea dreaptă, înmatriculat în Anglia şi care se prefăceau a fi străini, au rugat un adolescent să le dea ceva cu care să fotografieze maşina unui prieten, implicat într-o tamponare pe raza Oraşului Otopeni. De bună credinţă, tânărul le-a dat telefonul său mobil cu rugămintea de a-l primi înapoi iar „străinii” i-au lăsat drept garanţie patru inele bărbăteşti din aur. „Străinii” nu s-au mai întors cu telefonul împrumutat şi când a ajuns acasă tânărul a constatat că “aurul” era un metal fără nicio valoare. Telefonul mobil avea preţul de achiziţie de aproximativ 2000 lei. Îngrijorător este faptul că autoturisme înmatriculate în Anglia, cu plăcuţe cu numărul de înmatriculare de culoare galbenă şi volanul pe partea dreaptă, având ocupanţi indivizi dubioşi, au fost semnalate mai des în ultima perioadă în zona Odăii dar nimeni nu a reţinut numerele de înmatriculare sau orice alte caracteristici de natură să conducă la identificare. Când sunteţi abordaţi de asemenea persoane evitaţi orice discuţie, încercaţi să memoraţi cât mai multe dintre semnalmentele persoanelor şi autovehiculelor şi anunţaţi imediat poliţia. Numai aşa pot fi descurajaţi!
Au mai avut loc trei furturi mărunte din locuinţe, din analiza cărora a rezultat faptul că au avut loc pe timpul zilei când proprietarii nu se aflau acasă iar valoarea relativ neînsemnată a bunurilor sustrase denotă că furturile au avut loc la întâmplare. Există indicii temeinice care conduc la ideea că autorul este un bărbat înalt, slab şi care de regulă poartă un rucsac asupra lui. Pentru a se convinge dacă proprietarii sunt acasă, individul respectiv aruncă cu pietre în geamurile locuinţei, într-unul dintre cazuri chiar spărgând geamurile. Sesizaţi de îndată poliţiei orice individ cu aceste semnalmente!
Ca în fiecare an, creştinătatea sărbătoreşte Învierea Mântuitorului, prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. În febra pregătirilor acestui mare eveniment este indicat să acordaţi o atenţie deosebită calităţii produselor alimentare ce urmează a fi cumpărate, în special a celor specifice Sărbătorilor Pascale şi să verificaţi dacă ele corespund din punct de vedere sanitar-veterinar. De asemenea, trebuie avută în vedere cumpătarea în consumarea acestora, ţinând cont de faptul că alcoolul nu se împacă cu volanul şi nici scandalurile ori muzica ascultată la volum maxim cu respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile în care poliţiştii vor fi la datorie.

În speranţa că veţi ţine cont de recomandările noastre,
Poliţia Oraşului Otopeni vă urează să aveţi un PAŞTE FERICIT!

Agent șef principal Mircea Mârtâcu

Orasul