cei mici cantaCopiii au fost, sunt şi vor fi cele mai importante fiinţe din viaţa fiecăruia dintre noi. Avem sau nu copii ori nepoţi, viaţa ne este un pic mai frumoasă, de fiecare dată când îi avem în jurul nostru. Pornind de la dragostea pentru copii şi frumos, de la dăruirea cu care începe şi duce la bun sfârşit orice lucru menit a crea o stare de bine, omul care este mereu alături de oricare dintre noi de aproape 19 ani, locuitori ai oraşului Otopeni, a adus în faţa pensionarilor noştri o mână de copii inimoşi care au ridicat sala în picioare şi au smuls ropote de aplauze. Aceştia sunt „Orchestra copiilor din Otopeni”.
Seara a început aşa cum ne place nouă, la clubul pensionarilor, cu multă bună dispoziţie şi emoţie. Bunicii au venit să-şi vadă nepoţii şi să se bucure împreună cu colegii lor de club de o seară “altfel”.
Alături de oamenii pe care-i iubeşte, a fost şi domnul primar Gheorghe Silviu Constantin, veşnic cu o vorbă bună pentru fiecare, bucuros să-i asculte pe copii ori de câte ori timpul îi permite. Cum emoţiile erau foarte mari, din toate părţile, domnul primar, mai obişnuit cu vorbitul în public, a spart gheţa dându-ne şi nouă, organizatorilor, dar şi copiilor curaj să începem...
Spectacolul a fost la superlativ. Copiii s-au întrecut pe ei, iar sala a reacţionat în consecinţă. Mare ne-a fost bucuria când am văzut aproape 100 de oameni în picioare, aplaudând o mână de copii cu inimi mari şi foarte mult talent, şi pe profesorul lor, Marian Alexandru.
Deseori ne întâlnim în viaţă cu momente în care cuvintele pe care le folosim nu sunt întotdeauna cele potrivite. Totuşi, de cele mai multe ori, faptele noastre, indiferent de vârsta pe care o avem, vorbesc în locul nostru.
În spiritul acestei idei, am ales ca despre Orchestra copiilor din Otopeni, să vorbească beneficiarii acestui eveniment, pensionarii noştri. De aceea îi voi lăsa pe ei să vorbească despre acestă seara de 29 Iunie 2015.


Emilian Guriţă: „Un eveniment remarcabil. Trebuie apreciat în primul rând, aspectul artistic de interpretare a unor piese din patrimoniul muzical internațional, dar și faptul că, pentru cei douăzeci și doi de instrumentiști care abia se apropie de vârsta adolescenței, se deschid perspective importante privind cariera artistică.
Și nu în ultimul rând, trebuie apreciată preocuparea constantă a conducerii Clubului Pensionarilor de a organiza și desfășura activități cât mai atractive pentru membrii clubului. ”
Fam. Nafirt Legig: „Acest eveniment ne-a creat sentimentul că în orașul nostru se produc adevărate minuni. Am rămas profund surprins de capacitatea unor tineri, care alături de profesorul lor, au reușit să demonstreze faptul că, dacă există voință, nimic și nimeni nu poate sta în calea succesului. Mai cu seamă când cineva le oferă șansa de a-și pune în valoare talentul, suntem profund recunoscători tuturor celor care au contribuit la acest spectacol care merită să rămână ca un eveniment de referință.
Cu mult respect pentru cei care s-au implicat în realizarea și pregătirea evenimentului.
P.S. În Otopeni se produc adevărate minuni.”

Vă mulţumim, dragi pensionari, şi ne dorim să vă simţiţi în clubul special creat pentru dumneavoastră..., ACASĂ.

Text / Foto: Manuela Formunda

Orasul