Sfintita la data de 21 Mai 2010, de catre Prea Sfintitul Ciprian Campinenanul, episcop vicar patriarchal, biserica din cartierul Oadai, oras Otopeni, a inceput sa-si desfasoare viata liturgica conform randuielilor si canoanelor Bisericii Ortodoxe Romane.

Astfel, in biserica cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfintii Martiri Brancoveni au fost savarsite pana la sarbatoare sfintilor Apostoli Petru si Pavel  patruzeci de Sfinte Liturghii, asa cum este randuiala pentru biesericile nou sfintite.

Activitatea pastoral-misionara si-a intrat intrun ritm firesc, aceasta reusita fiind strans legata atat de activitatea membrilor Consiliului parochial, cat si de sprijinul acordat de autoritatilor locale ale Primariei orasului Otopeni, in special domnul primar Gheorghe Silviu-Constantin care, continua san e sprijine financiar prin alocari de fonduri din bugetul local, pentru finalizarea lucrarilor de picture, mobilier bisericesc si amenajare peisagistica.

Activitatea liturgica, a slujbelor bisericesti, se desfasoara intrun cadru plin de evlavie si rugaciune specifica poporului nostrum, lucru evidentiat de numarul mare de credinciosi prezenti in biserica in timpul sfintelor slujbe.

Programul slujbelor este urmatorul:

Duminica – ora 8.00 – Utrenie si Sfanta Liturghie;

Miercuri   - ora 17.00 – Taina Sfantului Maslu si Catehizare;

Sambata   - ora 8.00  - Utrenie si slujba de pomenire pentru cei adormiti.

In preziua zilelor de sarbatoare din timpul saptamanii se oficiaza la ora 17.00 Vecernia sarbatorii.

Deoarece sunt necesare fonduri si pentru realizarea altor lucrari de infrumusetare a lacasului de cult si pentru sustinerea activitatilor social-filantropice, orice donatie este binevenita, donatiile se pot face direct la biserica Odai din strada George Toparceanu nr.30 sau in contul BDR – RO73BRDE445SV03534344450.

Un prilej de bucurie duhovniceasca pentru credinciosii din parohia Odai il reprezinta ziua de 16 August cand vor fi sarbatoriti patronii spirituali ai sfintei noastre biserici, Sfintii Martiri Brancoveni, bucurie la care va invitam sip e dumneavoastra sa participate pentru a va imbogati in Dumnezeu.

 Preot paroh Ion Iliuta

Orasul