ORIENTARE 2015


ORSPOConform tradiției, activitatea competițională din acest an debutează cu participarea la „CUPA SĂNĂTATEA DE IARNĂ” organizată de dr. Emil Olteanu din Ploiești. Zona de concurs a fost în localitatea Nisipoasa din Jud. Prahova, numele de „nisipoasa” fiind la figurat deocamdată, însă, dacă se vor continua defrișările necontrolate, numele poate deveni și la propriu pentru zona respectivă.
Următoarele competiții la care a participat secția de Orientare au fost:
1. CUPA MĂRȚIȘOR - Băneasa 14.03.2015
2. CUPA SĂNĂTATEA de PRIMĂVARĂ - Prahova 5.04.2015
3. CUPA CODRII VLĂSIEI - Snagov 19.04.2015
4. CUPA PRIMĂVERII - Brănești 26.04.2015
5. TROFEUL SUBCARPAȚILOR - Plopeni 2.05.2015
6. CUPA IN MEMORIAM - Băneasa 16.05.2015
Competițiile menționate mai sus au adunat între 90 și 100 de concurenți de la peste 15 cluburi din București, Ploiești, Săcele, Sinaia, Târgoviște, Craiova, Plopeni, Câmpina, Brașov și Miercurea Ciuc. Pentru că asigură întotdeauna un număr de peste 25 de concurenți, pe categorii de vârstă de la 10 la 70 de ani, C.S. OTOPENI a devenit pentru organizatori un club ce reușește să ridice considerabil nivelul concursului.
O noutate în concursuri o reprezintă proba de orientare pe bicicletă ce completează Orientarea în alergare și a fost promovată de domnul Dr. Stroescu Nicolae la concursul TROFEUL SUBCARPAȚILOR de la Plopeni, cu trasee pentru ambele probe.


Competiția a fost câștigată de Urian Florin de la C.S. OTOPENI, cu cel mai bun timp pe bicicletă, pe distanța de 20 km. Este ușor de înțeles că parcurgerea traseului a fost una dificilă chiar dacă s-a desfășurat mai mult pe poteci, dar pasiunea pentru această probă a făcut ca totul să fie ușor…
La competițiile sus menționate, rezultatele cele mai bune au fost obținute de: Barbu Gabriel, Patraș Ionuț, Urian Ștefan, Dumitru Traian, Andreescu Ion, Damian Ion, Bacs Andrei, Tănase Nicolae, Tudor Cristian, Radu Bianca, Dumitru Maria, Nimara Florin, Dumitraș Dorel, Spătaru Paul.
Ultima competiție la care a participat C.S Otopeni s-a numit „IN MEMORIAM” și a fost organizată de Asociația de Orientare București, având ca președinte pe doamna Nina Maiorescu. Acesta reprezintă un concurs dedicat celor care au plecat din familia orientariștilor: sportivi, arbitri, oficiali, cartografi.
Deoarece trasatorul concursului, Domnul Maiorescu Gabriel, a asigurat o tehnicitate deosebită traseelor, concurenții, care reprezintă „istoria orientării de ieri și de azi, au fost puși la grea încercare, trebuind să apeleze la toate cunoștințele de orientare în alergare cu hartă și busolă și ochelarii aburiți pentru a atinge toate punctele de control. Prezența concurenților de la C.S. OTOPENI a fost numeroasă: 29 de concurenți.
Duatlonul probelor în alergare și pe bicicletă continuă la Câmpina, la următorul concurs din 24 mai 2015.

Barbu Ion

Sport, sanatate

Reclama_Otoprint