Odată cu venirea primăverii, când starea vremii o va permite, vor fi efectuate marcajele pe carosabil, iar indicatoarele rutiere instalate de către Primăria Oraşului Otopeni vor deveni obligatorii. Prin transformarea unor străzi în artere de circulaţie cu sens unic se va descongestiona traficul auto, care în prezent este caracterizat prin valori mari, blocaje şi îngreunări ale deplasării autovehiculelor. Pe străzile cu sens unic, conducătorilor auto le revine obligaţia de a respecta deplasarea pe sensul indicat de marcaje şi indicatoare rutiere, nerespectarea acestei obligaţii fiind prevăzută şi sancţionată de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 – republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, după cum urmează:
- Art. 100, alin. 1, pct. 3, cu amendă de la 390 la 487,5 lei, nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de obligare;
- Art. 108, alin. 1, lit. “a”, pct. 5, cu amendă de la 195 la 292,5 lei şi două puncte de penalizare, nerespectarea indicatoarelor rutiere de acces interzis;
În afară de sumele reprezentând contravaloarea amenzilor aplicate, aveţi în vedere pericolul la care vă expuneţi nerespectând marcajele şi indicatoarele rutiere de interzicere şi/sau obligare. Viaţa şi sănătatea nu se cuantifică în puncte de penalizare!


De curând au fost depistaţi pe str. 1 Mai din oraşul Otopeni trei indivizi din judeţul Dâmboviţa, care pretindeau că sunt angajaţi ai societăţii de salubritate Urban şi pe motiv că este „Ziua Gunoierului” solicitau sume de bani cetăţenilor care au imobile pe strada respectivă. Ca de obicei nimeni nu a sesizat poliţia despre pretinşii gunoieri, iar unele persoane i-au invitat în curte şi s-au grăbit să îi “omenească” cu alimente şi sume de bani, fără a se gândi nicio clipă la faptul că au deschis poarta unor posibili infractori, în condiţiile în care nu demult în zonă au avut loc spargeri de locuinţe.
Lucrătorii Poliţiei Oraşului Otopeni i-au sancţionat pe cei trei cu amenzi a câte 500 lei, în conformitate cu prevederile art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 – republicată, pentru apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă. Şi ce apţi de muncă erau! Tineri, sănătoşi şi mai ales odihniţi, pentru că nemunca nu îmbolnăveşte şi nu oboseşte pe nimeni!
Vă solicităm şi pe această cale să daţi dovadă de mai multă reţinere când intraţi în contact cu persoane necunoscute, pentru că multe infracţiuni au fost comise pe fondul „împrietenirii” ocazionale dintre autori şi victime.
Sesizaţi imediat Poliţia Oraşului Otopeni despre persoane sau autovehicule suspecte şi care nu îşi justifică prezenţa în zona în care locuiţi!
Facem din nou un apel la cetăţenii localităţii noastre să nu mai deverseze pe stradă apa din subsolurile locuinţelor pentru că riscă amenzi însemnate, iar reţeaua de canalizare a oraşului Otopeni face faţă inclusiv căderilor abundente de apă şi zăpadă.

Agent șef principal Mircea Mârtâcu

Orasul