Primăria oraşului Otopeni a acordat premiul de fidelitate familiilor Grecu, Tudor și Timuș, pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.
   Diploma și placheta de onoare, împreună cu un premiu în valoare de 5 mii lei, au fost acordate într-un cadru festiv de primarul orașului Otopeni, în semn de recunoaștere și apreciere.

Familia Grecu

Grecu Alexandru (născut la 16.09.1927 în București) și Grecu Ecaterina (născută în Dendrino la 15.08.1932 în Galați) s-au cunoscut în anul 1952 în comuna Brănești, județul Ilfov. El era economist la organele locale de control fiscal ale Ministerului de Finanțe, iar ea lucra la filiala locală a Băncii Populare.
După 3 ani de curte asiduă, Alexandru a reușit să îi cucerească inima, astfel că la 31.12.1955 s-au căsătorit civil și religios în București.
La 2 ani, din iubirea lor s-a născut un băiat, Grecu Mihai, la 24.04.1957 în București.
După căderea dictaturii ceaușiste, pe un teren achiziționat în 1977 în Otopeni, str. Ferme „G” nr. 16, au început construcția unei case în care s-au mutat definitiv în anul 1999. Ulterior, în anul 2001, au devenit oficial cetățeni ai Otopeniului prin actualizarea actelor de identitate.
Dragostea lor s-a dovedit trainicia de-a lungul vremii, rezistând tuturor încercărilor la care i-a supus viața , astfel că la data de 31.12.2015, au împlinit 60 de ani de căsnicie.

 

b_797_541_16777215_0___images_stories_grecu.jpg

 

 

  

 

Constantina și Alexandru Tudor

Într-o zi de toamnă cu cer însorit, doi tineri curajoși cu aspirații de viitor s-au cunoscut. Ei sunt Constantina Vatavu și Alexandru Tudor. Din familii diferite, el din satul Dimieni, comuna Tunari, ea din comuna Talpigi, județul Galați.
Făceau parte din familii simple de agricultori. Au legat o prietenie scurtă cu un scop hotărât, iar pe 26 noiembrie 1965 s-au căsătorit la Starea Civilă din Otopeni.
,,Eram doi tineri simpli, nu aveam bagaje și nici un acoperiș deasupra capului. Am mers la părinții soțului meu care ne-au alocat o cameră în casa lor și acolo am rămas. Eu eram casnică, iar soțul meu lucra lăcătuș mecanic la I.T.B. După un an familia a început să se mărească.
Pe 26 noiembrie 1966 s-a născut prima fetiță, Nela, pe 15 decembrie 1968 o a doua fetiță, Valeria, pe 23 februarie 1970 a treia fetiță, Virginia și pe 5 noiembrie 1974 cea de a patra fetiță, Ionela. De la cele 4 fete avem un nepot pe nume Andrei, de 19 ani și o nepoată, pe nume Maya Antonia de 4 ani.
Am trăit acele vremuri când natalitatea era pe primul loc și apoi cariera. Responsabilitățile s-au mărit o dată cu creșterea și educarea celor 4 copii. Le-am crescut frumos îndrumându-le către învățătură pentru a le fi mai ușor în viață. Au absolvit liceul la zi și fiecare are câte un loc de muncă. Mulțumirea noastră, a părinților, este mare pentru că au fost copii buni și ascultători. Suntem o familie unită, credincioasă și avem o conviețuire bună ajutându-ne unii pe alții. Mulțumim Bunului Dumnezeu care ne-a păzit, ocrotit și ajutat să trecem cu bine peste toate greutățile pe care le-am avut în viață. În cei 50 de ani au fost și bucurii, dar și greutăți. Veniturile erau mici, cheltuielile erau mari, dar cu toate astea am reușit să ne construim o casă în Dimieni, în care am locuit 20 de ani (1968-1988). În anul 1988 ne-a fost demolată casa și am primit un apartament în Otopeni. Pentru noi, adulții, a fost foarte dureros, dar alinarea a venit când am început să ne apropiem copiii care la acea vreme erau nevoiți să locuiască în căminele școlilor unde învățau. În acest moment locuim în apartamentul pe care l-am primit în acest oraș liniștit și bine gospodărit de către autorități.
Vă mulțumim pentru grija pe care ne-o purtați și vă dorim toate cele bune!

b_781_356_16777215_0___images_stories_tudor.jpg

 

  

Familia Mihail și Tatiana Timuș

Mihail s-a născut în Basarabia, localitatea Cobușca Nouă, Raionul Tighina, în anul 1938, pe 8 decembrie.
Fiind deportat politic în Bărăgan, în satul Dâlga, am avut ocazia să o cunosc pe soția mea, Tatiana, care locuia într-un sat relativ apropiat, în Buzoieni, Raionul Lehliu Gară, județul Călărași.
Ne-am cunoscut la o nuntă din familia ei, în luna noiembrie și peste 3 luni ne-am căsătorit, adică pe 18 ianuarie 1966. Avem împreună 4 copii: Elena, Dumitru-Alexandru, Constantin și Gabriel.
Avem și 3 nepoți, de care suntem foarte bucuroși și mândri.
Mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns să trecem de 50 de ani împreună!

 b_970_968_16777215_0___images_stories_timis.jpg

 

 

 

Orasul