Obiectivul permanent al oraşului Otopeni şi al operatorului de termoficare este garantarea confortului tuturor locuitorilor conectaţi la sistemul centralizat.

   Cei doi parteneri, Primăria Oraşului Otopeni şi Veolia Energie România, sunt interesaţi în a oferi un confort termic optim, dar la un preţ accesibil şi suportabil.
Soluţia oferită este distribuţia pe orizontală, care presupune ca fiecare apartament să fie contorizat individual.
Astfel, beneficiarii soluţiei au la discreţie apa caldă şi căldura şi, în acelaşi timp, îşi pot gestiona şi anticipa costurile facturii de energie termică.
În plus, nu există costuri suplimentare pentru exploatarea echipamentelor şi niciun risc în interiorul apartamentelor.

   În 2015, s-a continuat seria lucrărilor de montare a soluţiei de contorizare individuală cu distribuţia pe orizontală. Astfel, a fost finalizat şantierul pentru cele două scări ale Blocului B1-2, avantajul imediat fiind începerea furnizării de apă caldă, beneficiu pe care locatarii nu îl aveau anterior.
   Ca şi în celelalte cazuri, procedeul tehnic a constat în înlocuirea tuturor conductelor verticale din apartamente cu soluţia nouă, pe orizontală şi montarea de contoare individuale la uşa fiecărui apartament.

   Beneficiile soluţiei sunt multiple şi vin să soluţioneze cea mai mare parte dintre dorinţele clienţilor sistemului centralizat de termoficare :
    - se înregistrează direct gigacaloriile şi nu unităţile de consum (cum se întâmplă în cazul montării de repartitoare de costuri)
    - apa caldă în permanenţă, la temperatura dorită
    - locatarul îşi poate porni/ opri căldura în funcţie de dorinţele acestuia, fără ca el să depindă de asociaţie sau vecini în luarea deciziei
    - temperatura poate fi reglată în funcţie de confortul dorit
    - în cazul apartamentelor cu datorii, livrarea poate fi sistată doar pentru acestea, fără a îi afecta pe ceilalţi locatari.

   Rezultatele pe care le oferă soluţia distribuţiei orizontale cu contorizare individuală pot fi cuantificate. Dincolo de independenţă şi confort, clienţii care optează pentru acest sistem pot observa o economie de costuri pentru încălzire şi apă caldă.
   Un exemplu concret îl reprezintă cele două blocuri ale Primăriei, A1-2a și B1-2 care au optat pentru sistemul contorizării individuale, unde diferenţele de consum şi, implicit, valorile facturilor faţă de blocuri similare care folosesc sistemul distribuţiei pe verticală pot ajunge până la 20%. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 5 din Ianuarie 2016 s-a modificat preţul gigacaloriei de la 112 lei cu TVA inclus la 108,40 lei cu TVA inclus.
   Pentru informaţii şi detalii despre contorizarea individuală cu distribuţie pe orizontală, suntem oricând la dispoziţia dumneavoastră la numărul de call-center :
0 800 888 333 sau la adresa de e-mail secretariat@veolia.com.

 

 

Text: Primăria orașului Otopeni

Orasul