Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.cartiabc.ro/CS-Lewis-Cronicile-din-Narnia-vol-1-Nepotul-magicianului-poza-t-P-n-nepotul-magicianului-poza.jpg
There was a problem loading image http://www.editura-art.ro/img_proc/Jurnalulunuiputi4-pic.jpg

Vacanţa este prin definiţie un interval de timp pe care îl petrecem departe de şcoală, de locul de muncă, de rutina zilnică, însă nu înseamnă lenevit. Înseamnă odihnă şi activităţi relaxante şi interesante. Între acestea se integrează perfect cititul cărţilor, sporturile, excursiile. În privinţa lecturii, ne putem oferi unii altora o vacanţă frumoasă făcând recomandări de lectură tuturor celor care consideră această activitate ca fiind hrană pentru suflet.

Deci, ce citim în vacanţă?

Micii noştri cititori propun câteva cărţi, în paginile cărora ne putem cufunda ca într-o vacanţă:

  • CS-Lewis-Cronicile-din-Narnia-vol-1-Nepotul-magicianului-poza-t-P-n-nepotul-magicianului-poza.jpg,,Nepotul magicianului”, de C.S.Lewis. Această poveste face parte din colecţia ,,Cronicile din Narnia”. Este vorba despre doi copii sărmani din Londra, pe nume Digory şi Polly, care sunt împinşi de curiozitatea de a afla ce se află în apartamentul unchiului Andrew, un om bătrân care trăia în singurătare. Se pare că ar fi un magician... Vă recomand această carte, deoarece este foarte interesantă. (Alexia)

 

  • b_67_101_16777215_0_http___www.librariaonline.ro_images_products_librariaonline.ro_Printul_Fericit_Oscar_Wilde.jpg,,Prinţul fericit”, de Oscar Wilde. În această poveste, o statuie, a Prinţului fericit, se întâlneşte cu un rândunel. Deşi acesta zbura spre ţările calde, a rămas şi a ajutat statuia să împartă bucurie peste acel ţinut. (...) Mie îmi place această poveste deoarce am învăţat să fiu mai darnic cu toată lumea. Sunt sigur că oricine a citit această carte este mult mai politicos. (Benyamin)

 

  • jurnalul unui pusti,,Jurnalul unui puşti”, de Jeff Kinney. În această carte este vorba de un băieţel, Greg, care face diverse năzbâtii cu prietenul său pe nume Rowly. Pe parcursul poveştii, Greg îşi face mulţi prieteni cu care încearcă să facă trăznăi, dar nu reuşeşte. Cartea aceasta este cea mai frumoasă pentru că are benzi desenate şi este comică. (Maria)

 

  • robinson crusoe,,Robinson Crusoe”, de Daniel Defoe, o poveste plină de aventură şi peripeţii, cu un tânăr care a plecat, împreună cu prietenul său, pe mare.(...) Robinson avea un jurnal în care îşi scria toate peripeţiile şi tot ce găsea pe insulă. Chiar dacă nu am terminat încă povestea, eu o recomand tuturor celor care iubesc aventurile şi peripeţiile miraculoase şi splendide din viaţa omului. (Ioana Andreea)

 

  • Cartea Junglei”, de Rudyard Kipling,,,Cartea Junglei”, de Rudyard Kipling, în care este vorba de un bebeluş găsit de o panteră şi dus la un bârlog de lupi. Aceştia îl cresc până ajunge să se poată îngriji singur. Cartea aceasta mi-a plăcut pentru că descrie aventurile acestui copil. Recomand această carte iubitorilor de aventură. (Radu)

 

  • ,Colţ Alb”, de Jack London. ,,Colţ Alb”, de Jack London. M-a pasionat această carte pentru faptul că bietul Colţ Alb a îndurat multe necazuri. El trebuia să stea în peştera în care locuia cu mama sa, fără să iasă afară. Fiind curios să vadă ce se află dincolo de peşteră, a ieşit, dar s-a şi pierdut. Doi oameni l-au găsit şi i-au dat numele Colţ Alb. Vă recomand această carte pentru că este valoroasă şi interesantă. (Bogdan)

 

  • ,,Pinocchio” de Carlo Collodi.,,Pinocchio” de Carlo Collodi. În această poveste este descris un bătrânel tâmplar, pe nume Gepeto, care găseşte o bucată de lemn vorbitoare. El face din ea o păpuşă, îi pune perucă şi haine ca să semene cu un om adevărat. Noaptea tâmplarul se culcă, iar pe cer o lumină strălucitoare, asemănătoare unei stele îi spune păpuşii că va deveni un copil. (Andrei)

 

 

Bibliotecar Livia Trifu

Liceul Teoretic ,,Ioan Petruş” Otopeni

Orasul