certificat cambridgescan0002In data de 14 mai 2011, a avut loc la Liceul Teoretic Ioan Petrus Otopeni, prima testare Cambridge  - prima dintr-o serie lunga speram noi. Un numar de 50 de elevi ai scolii noastre, si nu numai, au sustinut examene Cambridge de tipul: Young Learners Examminations – Starters, Movers Flyers, KET(Key English Tests) , PET(Preliminary English Tests) si FCE(First Certificate in English). S-a deschis astfel o noua poarta spre obtinerea de Ceritficate Cambridge pentru toti cei interessati. Nu mai este o noutate pentru nimeni ca, pentru a reusi in viata, pentru a avea acces la studii inalte , in tara sau in strainatate, o persoana trebuie sa cunoasca Limba Engleza si mai ales trebuie sa dovedeasca printr-un  certificat competentele sale. Acest tip de testare vine in sprijinul elevilor si tuturor celor interesati sa-si testeze nivelul de Limba Engleza pe care il au,  si mai ales sa obtina un Certificat care la randul lui le va deschide usi. Ce fel de usi, va intrebati, probabil? Ei bine, celor mici, de clasa a IV-a obtinerea  Certificatului YLE, le-a permis accesul  fara examen scris, la clasa a V-a cu predare de Limba Engleza intenisv, celor de clasa a V-a, le-a oferit experienta, si incununarea eforturilor depuse de-a lungul a trei ani de studiu, iar celor care su sustinut PET (elevi de clasa a VII-a) si FCE (elevi de clasa a XI-a) – le-a oferit pe langa certificarea cunostintelor si posibilitatea de a echivala  Competentele lingvistice din cadrul Bacalaureatului.

Asadar, dupa ce am facut demersurile necesare pentru obtinerea acordului din partea Consiliului Britanic, noi – profesorii de Limba Engleza de la Liceul Teoretic Ioan Petrus Otopeni, am edepus toate eforturile necesare pentru ca examenele sa se desfasoare in conditiile cerute de Consiliul Britanic si mai ales pentru ca elevii, care au dorit sa sustina aceste examene, sa obtina rezultate bune.  Si putem spune acum, dupa ce am primit toate Certificatele, ca  eforturile noastre si ale elevilor au fost incununate de succes. Toti cei 50 de elevi care au sustinut examenele au obtinut rezultate bune si foarte bune. Pe aceasta cale dorim sa-i felicitam, sa le multumim si sa-i incurajam sa mearga mai departe.  Ei sunt demni de respectul si admiratia intregii comunitati. Noi vom continua sa-i instruim, sa-i ghidam, sa le oferim materialele necesare, cu alte cuvinte sa le asiguram toate conditiile sa reuseasca !

Felicitari si multumiri urmatorilor elevi : Manea Maria, Barbu George, Bizau Radu, Dan Ioana, Danci Ana Maria, Dumitru Diana, Duygu Ekmekci, Guna Bogdan, Manea Alexandru, Schmeltz Cristian, Stefan Mara, Stoica Sabina, Cazan Ana Maria, Ersch Cristian, Gramescu Andrei, Guran Maria, Istratescu Tiberiu, Memu Bianca, Nae Ioana, Nae Cristina, Neata Ionut, Niculescu Ana,  Oprea Ana, Paun Alexandra, Popa Andrei, Popa Stefan, Vintila Daniel, Cercel Elena, Darie Ana, Cazacu Maria, Grigore Daniel, Harabagiu Andrusa, Marin Gabriel, Mihai Maria, Mitrofan Claudiu, Preduna Tudor, Rusu Daria, Raduta Elias, Robu Ioana, Stan Tudor, Stanciu Briana, Tiriiac Bianca, Unal Melisa, Zamfir Ionela, Badeu Andreea, Dobre Irina, Done Diana, Draghici Alice, Marmandiu Bianca, Vlad Victor, Catanescu Evelina.

Orasul