CUPA OTOPENI - a XIII-a ediție - 2014

ORIENTARE-NOIInevitabil, ediția a ajuns la numărul… 13, socotit un număr cu „ghinion”…
Însă, atenționați fiind din timp, organizatorii au asigurat toate condițiile materiale și logistice pentru realizarea unei competiții reușite, cel puțin la nivelul celor anterioare.
Deși se anunțase o vreme oarecum neprielnică, sâmbătă, la verificarea traseelor în teren, pădurea era chiar prietenoasă, numai bună pentru alergare, astfel încât nimic nu prevestea ce avea să se întâmple în noaptea premergătoare concursului.
Peste 120 de concurenți înscriși pe categorii de vârstă de la 10 la 80 de ani, așteptau participarea la „CUPA OTOPENI”, devenită competiție de excepție prin modul de organizare și nivelul tehnicității traseelor cu lungimi cuprinse între 2 și 8 km.
Dimineața ne-a întâmpinat cu un decor autentic de iarnă, complet alte condiții, dar nu s-a pus sub nicio formă problema amânării concursului, mai ales că deja concurenții din Brașov, Săcele, Târgoviște, Miercurea Ciuc, Câmpina, Sinaia, Ploiești se îndreptau către Otopeni. Astfel, organizatorii încă de la ora 8 au început degajarea zăpezii și montajul corturilor necesare dispozitivelor de start, sosire, cronometrare.
La ora 9 a apărut primul concurent nord-irlandez care, încântat de ineditul concursului cu alergare pe zăpadă, deși îmbrăcat cam văratec, dar cu echipament de mare calitate, ne-a asigurat că va termina traseul de 5 km în bune condiții. Acesta avea avion la ora 16 și nu l-a pierdut.
Spre surprinderea noastră plăcută, valuri de concurenți se prezentau la validare, pregătiți fiind pentru această provocare, dornici să intre în posesia hărții și nerăbdători să atingă posturile de control.
Orientariștii, prin natură și specificul acestui sport, acceptă orice condiții dar, totuși, iarnă în octombrie, greu de prevăzut! Numărul 13 devine pozitiv prin faptul că la sosire concurenții manifestau o voioșenie și veselie specifică orientariștilor.


Deoarece concursul a coincis cu Ziua de Sf. Dumitru a devenit și mai special și cu siguranță va face parte din istoria concursurilor de neuitat.

Ediția a 14-a… bate la ușă…
În acest an, sportivii secției de orientare au participat la următoarele competiții:
1. -CUPA SĂNĂTATEA PLOIEȘTI de IARNĂ, PRIMĂVARĂ și TOAMNĂ - PLOIEȘTI
2. -CUPA CODRII VLĂSIEI - SNAGOV
3. -CUPA PRIMĂVERII - BĂNEASA
4. -TROFEUL VALEA PRAHOVEI - PLOPENI
5. -CAMPIONAT NAȚIONAL DE ȘTAFETĂ - MIERCUREA CIUC
6. -CUPA FLORI DE TEI - SCĂENI - PRAHOVA
7. -CUPA MUNȚILOR - BUCEGI
8. -CUPA VOINȚA - SINAIA
9. -CUPA MUNȚILOR FĂGĂRAȘ
10. -CUPA CARAIMANUL - BUȘTENI
11. -CUPA CRONOS - BÂRLAD
12. -CUPA DE TOAMNĂ - CÂMPINA
13. -CAMPIONAT NAȚIONAL MASTERS - TG. MUREȘ
14. -CURSA LUNGĂ - COCORĂȘTI MISLII
15. -CUPA ARBITRILOR - NISIPOASA PRAHOVA

Reluarea concursurilor pe Valea Prahovei, respectiv Sinaia și Bușteni, cu atracțiile turistice specifice zonei montane a reprezentat un motiv în plus pentru concurenți.
Emoționantă este și imaginea Castelului Peleș la concursul organizat în vecinătate, de Dr. Stroescu, care a asigurat cartografierea zonei.
La aceste concursuri, C.S. OTOPENI a avut întotdeauna cel mai mare număr de concurenți înscriși, mereu peste 25, obținând numeroase clasări în primele trei locuri. S-au evidențiat: Radu Bianca, Patraș Ionuț, Florea Andreea, Tudorache Alexandra, Sandu Corina, Barbu Gabriel, Urian Florin, Dumitru Maria, Dumitru Traian, Bacs Andrei, Radu Cătălina, Spătaru Paul, Tudor Cristian, Ioan Andrei, Tănase Nicolae, Nimara Florin și Dumitraș Dorel.
Nu în ultimul rând trebuie să menționăm rezultatele deosebite obținute de Barbu Gabriel, participant la concursul internațional „5 ZILE DE ORIENTARE ÎN ISTANBUL” desfășurat în perioada 28 octombrie - 2 noiembrie 2014.
În numai câțiva ani, concursul a devenit important și a căpătat notorietate datorita numărului mare de participanți. În acest an au fost peste 800 de concurenți din peste 30 de țări, organizatorii reușind să îmbine sportul cu turismul. Probele de concurs au avut loc atât în zona de pădure din apropiere, cât și în partea asiatică la 200 de km de oraș.
Barbu Gabriel a obținut două locuri III, un loc IV și un loc VI din cele 4 probe la care a participat. Performanța este notabilă prin locul III obținut la cea mai dificilă probă și anume Lunga Distanță = 8,2 km, cu 340 m diferență de nivel, primele 2 locuri aparținând concurenților din Rusia și Bulgaria care și-au păstrat pozițiile și în clasamnentul general.
O dovadă că în acest an și-a asigurat o pregătire individuală bună, este și faptul că recent la Cursa Lungă pe distanța de 10 km a obținut cel mai bun timp al concursului.

Secția Orientare Sportivă mulțumește Primăriei Orașului Otopeni și Clubului Sportiv pentru sprijinul acordat în desfășurarea în bune condiții a activitățiilor de orientare sportivă.

Barbu Ion

Sport, sanatate

Reclama_Otoprint