În ce constă tratamentul prin Acupunctură de reîntinerire facială (FRA) sau Mei Rong?
O întrebare pe care o auzim adeseori este dacă acupunctura cosmetică are efectul unei operaţii estetice la nivelul feței (face lift).
Tratamentul se bazează în primul rând pe o evaluare holistică a stării organismului și stabilirea cauzelor care duc (aproape întotdeauna premature) la apariţia semnelor de îmbătrânire. Pe baza diagnosticului tratamentul de acupunctură cosmetică constă în reechilibrarea funcţiilor diferitelor organe, a sistemului hormonal și circulator… cu sau fără ace. Se folosesc tehnici de masaj, de presopunctură sau folosirea acelor foarte fine (cele mai fine folosite de acupunctură), a laserului, a măştilor naturale din plante sau stimulării cu curenţi de slabă intensitate a punctelor de acupunctură.
La nivelul feței, tratamentul stimulează circulaţia, anihilează radicalii liberi, îndepărtează toxinele (curăță fața), stimulează secreţia colagenului care asigură elasticitatea pielii și astfel pielea se întinde și ridurile se umplu în mod natural cu colagen.
În cadrul unei şedinţe se folosește o combinaţie de ace minuscule pentru față, ace pentru puncte specifice ale corpului, masajul de relaxare, măşti cu extracte de plante și uleiuri esenţiale relaxante. Muzica de relaxare și meditaţie completează atmosfera pe tot parcursul sesiunii.
Dieta, ca temă de acasă, pentru acupunctura de întinerire facială: Înaintarea în vârstă este un fapt cert, fără să ne ascundem după deget. În timp ce multe persoane încearcă exfolierea chimică și dură a tenului, intervenţiile chirurgicale costisitoare, drumul nu mai departe de bucătărie ne poate ajuta să revitalizăm și reîntinerim tenul în mod impecabil, folosind vechi reţete din bucătăria orientală, cu ingrediente la îndemână. Acupunctura de întinerire facială se desfăşoară în cabinetul de acupunctură, o dată sau de două ori pe săptămână. În restul timpului sunteţi liberi(e) să faceţi ce doriţi însă exerciţiul fizic uşor și o dietă sănătoasă aplecată spre ceea ce ne interesează la acest moment, frumuseţea tenului este o temă de acasă pe care trebuie să o facem toţi cât putem de bine. Aşa cum medicina chineză foloseşte plante pentru a obţine o bună sănătate, frumuseţe, vindecare și întinerire a feței și corpului nostru, texte străvechi în limba chineză laudă efectele curative și de înfrumuseţare a multor alimente. Terapia alimentară poate fi un instrument puternic pentru netezirea ridurilor și diminuarea acelor cearcăne întunecate și decolorări faciale. Terapia alimentară (dietoterapia) pentru ten și față se face potrivit principiilor de bază ale filosofiei medicale chineze, care susţine că frumuseţea exterioară este oglinda care reflectă sănătatea internă.

Care sunt avantajele Acupuncturii Cosmetice?
Acupunctura Cosmetică vă poate întinerii fața cu 5-10 ani. Ajută la eliminarea cutelor fine ale pielii, iar pe cele adânci le face mai puțin vizibile. Poate deasemenea ajuta la eliminarea pungilor de sub ochi, bărbiei duble, pielii și a pleoapelor căzute.
Beneficiile acestui tip de lifting sunt evidente:
1. este nedureros și neinvaziv;
2. celulele epiteliale și structura pielii sunt regenerate prin activarea resurselor proprii de vindecare ale organismului;
3. prin activarea anumitor puncte de acupunctură se tratează și bolile interne care au produs dereglările structurale de pe suprafaţa pielii, eliminându-se astfel cauzele generatoare;
4. procesul acţionează atât la suprafaţă cât și în profunzimea pielii, astfel efectele obţinute sunt de lungă durată și nu este necesară repetarea tratamentului după perioade scurte de timp.

Cine poate beneficia de această procedură?
Oricine care doreşte întârzierea procesului de îmbătrânire și doreşte să arate și să se simtă tânăr(ă).

Pot apela la Acupunctura Cosmetică dacă am avut tratament cu botox?
Răspunsul este afirmativ. Acupunctura cosmetică poate înlocui botox-ul și vă va scuti (complementar sau alternativ) de câteva injecţii pe an.
De reţinut este că 70% din tratamentul FRA se face la nivelul corpului și numai o mică parte la nivel local, la cel al feței. În acest fel efectul este îndelungat și are în primul rând un efect direct și general asupra stării sănătăţii, cel estetic fiind doar o mică parte… e drept, cea mai preţuită și mai vizibilă.
De aceea, acupunctura cosmetică nu este un lux, și nu are rost să ne plângem singuri de milă, pe propriul umăr, cum că bătrâneţea este grea și urâtă. Femei sau bărbaţi, ar trebui să ne preocupăm de sănătatea noastră (măcar) atunci când semnele de pe față îşi spun cuvântul. Acestea sunt un semnal de alarmă/prevenitor care apare cu câţiva ani înaintea problemelor mai grave. Dacă ştim să le deosebim, bine, dacă nu, zicem că ne-a pedepsit Dumnezeu și repetăm identic multe dintre greşelile înaintaşilor noştri (unele dintre ele numite preţios „bagajul genetic”).
O serie de tratamente este alcătuită de 10-12 şedinţe pe parcursul a 4-6 săptămâni. Să nu uităm că pielea feței noastre a trecut prin decenii de stres, a fost arsă de soare, expusă la toxine de tot felul și trebuie să dăm puțin timp spre a vedea efecte. Se observă că efectul este miraculos chiar după prima şedinţă. Repetarea şedinţelor este necesară pentru ca efectul să pătrundă până la cele îndepărtate celule ale corpului și ca acest efect să se menţină vreme de luni sau ani de zile.
Răspunsul la tratament variază de la pacient la pacient și depinde de stilul de viaţă, de vârstă, dar mai ales de preocuparea statornică de îngrijire a sănătăţii (fără însă a face o dramă continuă din asta).
Rezultate vizibile și remanente sunt notabile după 6-7 şedinţe de tratament din cursul unei serii. Tratamentul de menţinere poate fi necesar lunar, la fiecare trei luni, sau o dată pe an, în funcţie de stilul de viaţă și de îngrijirea personală de zi cu zi a tenului și organismului fiecărui pacient.
Pentru doamnele tinere, câteva şedinţe de acupunctură (cu componentă cosmetică) pe an au un efect imediat și le ajută să întârzie/prevină apariţia semnelor îmbătrâniri premature, ale efectelor stresului, al oboselii în lumea modernă care ne solicită de multe ori și ultima fărâmă de energie.
Vremea Botox-ului a apus. Acum este vremea acupuncturii cosmetice. Este o nouă armă împotriva efectelor îmbătrânirii și deja este preferată de vedete ca Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow sau Jennifer Aniston.
Samara Reid, o specialistă în acupunctura facială, afirmă că numărul persoanelor care cer asemenea procedură a crescut foarte mult în lunile recente. „Clientele caută remedii naturale împrotiva procesului de îmbătrânire. Ele chiar nu vor să îşi injecteze otrăvuri în obraji și în fețele lor”, spune Samara.
Acupunctura câștigă popularitate în rândul celor care caută alternative la chirurgia estetică de înfrumuseţare și a celor care doresc să experimenteze puterea energiei Qi în numele frumuseţii.
Acupunctura cosmetică a fost foarte populară în China imperială. Acum, când baby boomer-ii au început să își îngrijească ridurile, această tehnică a „luat viteză” din nou. Acupunctura cosmetică poate fi de asemenea folosită la tratamentul acneei sau la reducerea îmbătrâniri premature a tenului.
Înţelepciunea vine cu vârsta, ridurile sunt opţionale!

Dr. Ochişor Victor
tel: 0727 800 630,
e-mail: victor_ochisor@yahoo.com

Sport, sanatate

Reclama_Otoprint