UN TUR BUN, DAR PLIN DE PIEDICI

La început de pauză de iarnă, se poate spune că echipa noastră, condusă în acest sezon de antrenorul Viorel Ion, a traversat un tur de campionat, bun, către foarte bun. Fără a anticipa un rezultat în meciul ce va urma, cu Rapid CFR Suceava, observăm că ilfovenii au bifat numai două înfrângeri, în pofida unor arbitraje deseori potrivnice.
În prima etapă, la Galați, CS Otopeni și-a adjudecat o victorie istorică, prima pe terenul formației de pe malul Dunării. A urmat un succes confortabil, acasă, cu Farul Constanța, atunci când am consemnat un hatrick, marca Pălimaru. Deplasarea de pe arena din Șoseaua Ștefan cel Mare a adus o nouă victorie fără drept de apel. Victoria de acasă, cu ACS Buftea a fost una chinuită, dar spectaculoasă, cu un gol fabulos marcat de Mugurel Dedu. Primul semi-eșec a fost consemnat la Târgoviște, după o partidă slabă în fața Chindiei, însă echipa noastră a fost văduvită de un penalty.

La fel și în remiza de pe teren propriu cu Unirea Slobozia, echipa noastră nu și-a primit drepturile la punctul cu var. La Brăila am asistat la un măcel în direct, gazdele marcând trei goluri, toate neregulamentare, în timp ce Otopeniul a fost văduvit din nou de un penalty clar ca lumina zilei. Am pierdut și la Năvodari o partidă ciudată, pe care am controlat-o, însă am încasat un gol în primul minut de joc. CS Otopeni a renăscut administrând prima înfrângere liderului, Sportul Studențesc, deși formația lui Viorel Ion a evoluat cu doi oameni în minus, a încasat un penalty dubios, iar partida a fost prelungită cu zece minute! Echipa noastră a scăpat victoria printre degete la Tulcea, fiind sancționată cu o lovitură de pedeapsă de necontestat. În fine, nici remiza cu FC Botoșani, de pe teren propriu nu a fost lipsită de scandal, arbitrul sancționându-ne cu un penalty inexistent, dar refuzând să ne acorde o lovitură de pedeapsă cât se poate de clară. Finalul turului avea să aducă o nouă victorie obținută de băieții lui Viorel Ion. Meciul cu Rapid CFR Suceava a fost unul de infarct dar, în urma căruia CS otopeni s-a clasat pe locul 3, iar Clement Pălimaru a devenit golgheterul Seriei I cu 9 goluri marcate.

Etapa I:     DUNĂREA GALAȚI-CS OTOPENI     0-2
Etapa II:    CS OTOPENI-FARUL CONSTANȚA     3-1
Etapa III:    DINAMO II-CS OTOPENI         0-1
Etapa IV:    CS OTOPENI-ACS BUFTEA        3-2
Etapa V:    CHINDIA TÂRGOVIȘTE-CS OTOPENI    0-0
Etapa VI:    CS OTOPENI-UNIREA SLOBOZIA    1-1
Etapa VII:    CF BRĂILA-CS OTOPENI        3-2
Etapa VIII:    CS OTOPENI a stat
Etapa IX:    SĂGEATA NĂVODARI-CS OTOPENI    2-0
Etapa X:    CS OTOPENI-SPORTUL STUDENȚESC    2-1
Etapa XI:    CS OTOPENI a stat
Etapa XII:    DELTA TULCEA-CS OTOPENI        1-1
Etapa XIII:    CS OTOPENI-FC BOTOȘANI        2-2
Etapa XIV:    CS OTOPENI stă
Etapa XV:    CS OTOPENI-RAPID CFR SUCEAVA    2-1

MARCATORII ECHIPEI
PĂLIMARU CLEMENT    9
(Dunărea Galați, Farul Constanța-3, CF Brăila, Sportul Studențesc-2, FC Botoșani, Rapid CFR Suceava)
PÂRVU LUCIAN        4
(Dinamo II, CF Brăila, ACS Buftea, Rapid CFR Suceava)
MANEA FLORIN        1
(Dunărea Galați)
DEDU MUGUREL        1
(ACS Buftea)
DUMITRESCU CLAUDIU    1
(ACS Buftea)
MARIN CĂLIN        1
(Unirea Slobozia)
ALEXANDRU VALENTIN    1
(Delta Tulcea)
ROMAN MARIUS        1
(FC Botoșani)

“Suntem tocați sistematic!”
Conducerea echipei CS Otopeni se arată contrariată de arbitrajele din ultima vreme, chiar și în partidele televizate. Mai mult, ilfovenii acuză și faptul că în majoritatea partidelor disputate împotriva candidatelor la promovare au fost sancționați cu lovituri de pedeapsă.
“În mod special am așteptat câteva zile de la meciul cu FC Botoșani să vedem care este și reacția presei de specialitate, să nu poată spună contestatarii noștri că suferim de mania persecuției. Concluziile? Arbitrul Marius Avram a făcut meciul praf! Refuzăm să vorbim despre o teorie a conspirației pentru că, în mod sigur, ni s-ar pune întrebări la care n-am avea răspunsuri. Dar, parcă nici scuza incompetenței perpetue nu își mai are acoperire în arbitraj.
Am privit statistic în urmă și am observat un aspect interesant și, din punctul nostru de vedere, cât se poate de semnificativ. Dincolo de eliminări și suspendări, echipa CS Otopeni a fost sancționată cu lovituri de pedeapsă în partidele cu candidatele la promovare! Dacă în meciul de la Năvodari am fost «iertați», probabil din motiv că am fost conduși din primul minut, în schimb, în partidele cu CF Brăila, Sportul Studențesc, Delta Tulcea și FC Botoșani s-au dictat penaltyuri împotriva noastră. Privind reluările televiziunilor, nu putem comenta autenticitatea celui de la Tulcea, în schimb, cele acordate de către domnii cavaleri ai fluierului în celelalte trei partide sunt absolut comice, dar și cu valoare de puncte pierdute. Mai mult, ne întrebăm de ce faze similare, sau mult mai clare, nu sunt judecate și în favoarea noastră? Momentan, concluzia este simplă: suntem tocați sistematic”, au comentat indignați oficialii grupării Ilfovene.

Etapa 7: CF Brăila-CS Otopeni 3-2
În minutul 38, la scorul de 1-0 pentru CS Otopeni, jucătorul gazdelor Pușcașu preia balonul pe piept, în spatele său apărătorul Marian Vătavu îl tatonează cu mâinile întinse în lateral pentru a demonstra că nu îl atinge, brăileanul se trântește în față, iar arbitrul Cătălin Popa dictează lovitură de pedeapsă în amuzamentul tribunelor!
Etapa 10: CS Otopeni-Sportul Studențesc 2-1
În minutul 55, la scorul de 2-0 pentru CS Otopeni, jucătorul Sportului, Curelea cade în careu de lângă apărătorul Claudiu Dumitrescu, iar arbitrul Adrian Comănescu dictează lovitură de pedeapsă și eliminare pentru fotbalistul Otopeniului!
Etapa 12: Delta Tulcea-CS Otopeni 1-1
În minutul 80, la scorul de 1-0 pentru CS Otopeni, mijlocașul Valentin Alexandru îl lovește imprudent în careu pe jucătorul gazdelor Nanu, iar arbitrul Georgian Ionescu dictează o lovitură de pedeapsă indiscutabilă!
Etapa 13: CS Otopeni-FC Botoșani 2-2
În minutul 23, la scorul de 0-0, apărătorul Vlaicu îndepărtează balonul prin alunecare din picioarele lui Chiriac, jucătorul Botoșaniului cade, iar arbitrul Marius Avram indică lovitură de pedeapsă!

Text: Lucian Ionescu

Sport, sanatate

Reclama_Otoprint