PERFORMANȚĂ UNICĂ PENTRU ORAȘUL OTOPENI la BABYBASCHET – „CUPA FOR YOU 2014 CLUJ-NAPOCA LOCUL 1”


55În perioada 11-17 Aprilie 2014, s-a organizat la Cluj-Napoca -Turneul anual de minibaschet și babybaschet- „CUPA FOR YOU 2014 CLUJ-NAPOCA”, întreceri la care au fost invitate să participe atât echipe feminine, cât și echipe masculine din întreaga țară, dar și din străinătate.
Grupa de babybaschet a cucerit - „CUPA FOR YOU 2014 CLUJ-NAPOCA”, întorcându-se la Otopeni cu primul trofeu din istorie la categoria 7-10 ani și astfel C.S.Otopeni a început să cunoască primele rezultate notabile la nivelul sectorului juvenil sub îndrumarea coordonatorului secției de baschet al C.S. OTOPENI - domnul Cătălin Voiculescu și a domnului antrenor Vlad Jișcanu.
La întoarcerea jucătorilor din turneul anual, fără dar și poate, cel mai așteptat moment al zilei l-a reprezentat aducerea CUPEI la Otopeni și revederea cu părinții. Și cum victoriile nu puteau fi trecute cu vederea, antrenorul i-a întâmpinat pe aceștia cu sucuri, bomboane și confetti, asta pentru a sărbători așa cum se cuvine performanța obținută.
Reveniți acasă, jucătorii își vor continua antrenamentele din perspectiva participării la Campionatele Naționale din lunile iunie-iulie a.c., ce se vor desfășura la Craiova.
În anul competițional 2013-2014, Clubul de Baschet din Otopeni s-a calificat la Campionatul Municipal și Campionatul Național, ocupând în acest moment Locul I cu grupele babybaschet și minibaschet.


Componența echipelor a fost următoarea:

Echipa de babybaschet:
1. VOICU IONUȚ
2. SON NICHOLAS
3. SON SASHA
4. RADU POPESCU
5. PĂSĂRICĂ MICH DAVID
6. BĂLTARU ALEXANDRU
7. NICULAE CRISTIAN
8. IORGULESCU ALEXANDRU
9. DEMETRESCU CĂTĂLIN
10. TONCIU OCTAVIAN
11. ION DARIUS
12. POPESCU PAUL
13. MANOLACHE THOMAS

Echipa de minibaschet:
1. FARINI GEORGE
2. VOICU IONUȚ
3. SON NICHOLAS
4. BĂLTARU ALEXANDRU
5. IORGULESCU ALEXANDRU
6. NICULAE CRISTIAN
7. PETRESCU COSMIN
8. TUDOR MIHAI
9. MORĂRUȘ EDUARD
10. GHEORGHE RĂZVAN
11. IANCU ANDREI
12. PAVEL ROBERT


Antrenorul echipei, domnul Vlad Jișcanu ne-a declarat:

A fost o perioadă complicată pentru noi, fiindcă am fost nevoiți să jucăm împotriva celor mai importante echipe ale campionatului. Pot să spun că este o mare bucurie, cum nu am mai simțit până în acest moment. Nu exagerez cu nimic atunci când spun că acesta a fost cel mai frumos campionat pe care l-am avut.
În campionat este posibil să te impui împotriva unor echipe foarte importante, dar apoi poți să pierzi împotriva unor echipe mai puțin importante. Atât eu cât și coordonatorul secției de baschet din Otopeni, domnul Cătălin Voiculescu considerăm că fiecare jucător a încercat să facă un meci bun și fiecare a avut un rol important pe terenul de joc!
În viziunea mea, nu cred că există jucătorul perfect! Nu este posibil, pentru că nu suntem roboți! Mereu apare un alt jucător care își dorește să ajungă cel mai bun. Baschetul este un sport atât de frumos și spectaculos, în care cel mai mult contează „SPIRITUL DE ECHIPĂ”! Trebuie să crezi dar și să simți „I LOVE THIS GAME!”
Chiar dacă ne este greu să facem desemnări, trebuie să amintim numele unor jucători care s-au făcut remarcați în acest campionat și anume: FARINI GEORGE, VOICU IONUȚ, BĂLTARU ALEXANDRU-ȘTEFAN, SON NICHOLAS, SON SASHA, PĂSĂRICĂ MICH DAVID. Când antrenez echipele încerc să iau cei mai buni 12-14 jucători care evolueaza foarte bine împreună, care formează o familie. Contează cel mai mult spiritul de echipă, dar și disciplina. Sunt reguli pe care dacă nu le accepți, nu ai cum să te integrezi grupului.
Filozofia după care mă ghidez ca antrenor, este aceea că cea mai bună apărare este atacul și încerc să implementez acest lucru la echipele pe care le antrenez. Cred într-o pregătire solidă a jucătorilor pe toate planurile: fizică, tactică, mentală, etc. Dacă nu aduc pe linia de plutire mental un jucător, acesta nu va juca indiferent de cât de bun ar fi. Și eu m-am izbit de aceste probleme sau am avut momente când psihicul meu a fost mai jos si a fost destul de greu să mă redresez, însă cu voința și cu sprijinul antrenorilor am reușit să revin pe teren în formă maximă! De aceea, nu vreau să pierd niciun moment din vedere, pregătirea mentală a jucătorilor.
Îndemn jucătorii să învețe bine la școală, pentru că un campion trebuie să fie bun în toate competițiile în care viața îi aruncă. Vreau ca elevii mei să aibă încredere în ei, libertatea și plăcerea de a juca! Sper ca împreună să reușim! Nu de altceva, dar îmi place „gustul” victoriei...
Îmi doresc ca și la anul să putem participa într-o asemenea competiție, ceea ce ar însemna foarte mult pentru C.S. Otopeni. Credem cu tărie că ne putem califica și pentru următoarele campionate care se vor mai desfășura. Împreună cu domnul Cătălin Voiculescu, sperăm să mai repetăm aceste participări, însă asta poate fi posibil doar dacă vom avea lotul și bugetul necesar. Pănă în acest moment, Consiliul Local al orașului Otopeni a aprobat și susținut cheltuielile 100% și dorim să le mulțumim pe această cale tuturor membrilor din Consiliu. Întotdeauna au existat soluții pentru toate, iar domniile lor au trebuit doar să vrea să le găsească și... iată că au reușit!
Totodată, le mulțumim jucătorilor pentru rezultatele lor, dar și părințiilor acestor copii! Știm că să fii părinte înseamnă să fii acolo, în mijlocul crizelor capricioase, al victoriilor și înfrângerilor. Să fii părinte înseamnă să iubești acel mic om pe care l-ai creat mai mult decât te-ai putea iubi vreodată pe tine sau pe oricine altcineva. Înseamnă să renunți la somn pentru a merge cu copilul tău la meciuri, să îl incurajezi și să-l susții cu toată ființa ta indiferent de situație! Să fii părinte pentru copilul tău nu este o pedeapsă, este un privilegiu, iar unii dintre părinți au făcut acest lucru și le suntem recunoscători. Fiți convinși că și noi ca antrenori facem la rândul nostru anumite sacrificii tot pentru copiii dumneavoastră, iar asta înseamnă să iubești, să dăruiești și să te faci util societății în care trăiești.
În final, doresc să mulțumesc în mod special domnului primar Gheorghe Silviu Constantin, fără de care nimic nu ar fi fost posibil!

Echipa Info Otopeni

Sport, sanatate

Reclama_Otoprint